Urmatoarele reguli au fost stabilite pentru a conferi siguranta si beneficiul tuturor celor care folosesc facilitatile bazinului si pentru a asigura buna functionare a bazinelor si pentru a conferi oportunitati placute de recreere.

Persoanele sunt rugate sa urmeze aceste instructiuni si reguli ale personalului Aqua Life Club. Cei care incalca aceste reguli vor fi lipsiti de privilegiile bazinului.

REGULI GENERALE

 1. Accesul la bazin se face numai daca aceasta este deschis. Patrunderea in interiorul piscinei cand nu este deschis publicului este interzis si se poate considera violare de teritoriu.
 2. Toate persoanele care doresc sa intre la piscina trebuie sa prezinte taxa admisa sau cardul de membru.
 3. Grupurile trebuie sa urmeze toate regulile stabilite special pentru grupuri si trebuie urmarite de un adult. Toate grupurile sunt rugate sa-si faca o rezervare cu cateva zile inainte pentru ca personalul sa confere necesitatile grupului.
 4. Personalul Aqua Life Club are dreptul de a aplica toate regulile piscinei. Persoanele care in mod repetat incalca regulile sau cererile rezonabile ale personalului vor fi nevoiti sa paraseasca incinta facilitatii.
 5. Mancarea si bauturile racoritoare vor fi servite in zone special amenajate afara.
 6. Mancarea si bauturile (cu exceptia apei imbuteliate in sticle adecvate) nu sunt permise in zona piscinei decat in zonele special amenajate pentru acestea.
 7. Recipientele din sticla, bauturile alcoolice, medicamentele si animalele de companie nu sunt permise. Cainii de ajutor au autorizatie in cadrul bazinului, dar nu si in bazin.
 8. Personalul este singurul care are acces in camerele de personal si birouri.
 9. Fumatul este interzis oriunde in incinta clubului.
 10. Piscinele pot fi inchise pentru o scurta perioada de timp, din cand in cand pentru a fi curatate si verificarea calitatii apei.

TINUTA

 1. Persoanele care intra in cadrul facilitatii trebuie sa poarte tinuta adecvata (ex: costum de baie, casca, ochelari de inot, papuci). Hainele obisnuite nu sunt permise in imprejurimile bazinului. Pantalonii scurti, pantalonii de sala si lenjeria intima nu sunt permise ca tinuta de piscina. Costumele de baie nu ar trebui folosite inainte sa le imbracati deoarece pot creea un mediu nesanatos al piscinei. Toate tinutele trebuie sa fie realizate dintr-un material usor, adecvat, ca Lycra, Spandex sau nailon.
 2. Tricourile folosite in scop de protectie contra soarelui nu sunt permise. Bluza specifica inotului numita Rashguard este mult mai potrivita si este conceputa special pentru folosirea acesteia in apa si ofera de asemenea, protectie impotriva soarelui. Aceasta este permisa.

COMPORTAMENT

 1. Distragerea si socializarea cu personalul bazinului este interzisa.
 2. Este interzisa punerea in pericol a propriei persoane sau a celorlalti. Comportamentul imoral, limbaj abuziv si vulgar este interzis si poate duce la pierderea dreptului de a mai fi membru al clubului.
 3. Nu este voie sa hoinaresti.
 4. Nu este permisa alergarea, purtarea zgomotoasa, aruncarea in apa, jocul violent intre persoane sau orice actiune care poate deranja/pune viata in pericol a altcuiva sau poate fi considerat ofensiv.
 5. Urinarea, scuipatul si suflatul nasului sunt interzise in bazin.
 6. Sunt interzise competitiile de inot sub apa sau tinutul respiratiei sub apa. Acestea se pot dovedi mortale si nu sunt permise.
 7. Guma de mestecat este interzisa.

RESTRICTII DE SIGURANTA

 1. Bebelusii/copiii care nu sunt responsabili si nu au fost invatati la olita sau adulti incontinenti si care doresc sa intre la bazin trebuie sa poarte un scutec special sau pantaloni speciali pentru acesta care trebuie sa acopere toate partile necesare. Daca scutecul devine plin, persoana trebuie sa paraseasca imediat incaperea si le este permis sa se intoarca dupa ce s-au ocupat de problema.
 2. Persoanele care sunt sub influenta alcoolului sau drogurilor nu au voie in incinta clubului.
 3. Orice rana care poate surveni in/la bazin trebuie raportata personalului Aqua Life Swimming Club imediat.
 4. Toate persoanele trebuie sa faca dus inainte sa intre la bazin.
 5. Persoanele cu boala de piele, ochi inflamati, nas care curge sau care au o rana deschisa acoperita cu orice fel de bandaj nu au voie in cadrul bazinului.
 6. Orice adult sau copil care trece printr-un caz slab de diaree nu au voie sa foloseasca bazinul. Persoanele cu diaree ar trebui sa astepte doua saptamani dupa simptome inainte sa revina la bazin. Orice agent patogen poate sa apara in orice moment dupa incetarea simptomelor.

ECHIPAMENT/JUCARII

 1. Jucariile pentru inot, mingile si toate cele se pot folosi la discretia supraveghetorului din tura respectiva.
 2. Colacii, saltelele gonflabile si plutele nu sunt permise in bazin.
 3. Sunt permise vestele de salvare. Nu este voie cu colac de ajutor pentru maini. Alte feluri de colace sunt de asemenea interzise.
 4. Masca de fata si tubul pentru respirat sub apa sunt permise copiilor numai daca au fost instruiti. Ochelarii de protectie sunt permisi.
 5. Platformele de sarit sunt accesibile doar sub supravegherea directa de catre un instructor sau antrenor.
 6. Cei care vor sa asculte muzica vor asculta la casti.

REGULI PENTRU RECREATIE SI INOTATORI DE BAZINE

 1. Culoarele vor fi rezervate persoanelor care doresc sa faca lungimi de bazin fara a fi deranjate.
 2. Culoarele sunt destinate mai multor inotatori. Inotatorii de bazin ar trebui sa se pozitioneze in functie de viteza pe culoare. Nu este neobisnuit pentru patru sau mai multe persoane sa inoate pe un culoar, daca se afla in cadenta. Marcatorii de viteza sunt disponibili pentru a indica culoarele: Incet, Mediu si Rapid. Cand se inoata 25 m, fiecare culoar poate avea intre 8 si 10 adulti cu reperele de inot corecte. Provocarile apar cand alegeti un culoar mult prea rapid sau incet pentru viteza dvs.
 3. Pentru utilizarea eficienta, inotatorii ar trebui sa inoate contrar acelor de ceasornic in apropierea marcatorilor si sa se deplaseze in mijloc cand 2 inotatori sunt pe culoar. Asemanator condusului, Inotatorii ar trebui sa stea pe partea dreapta si sa treaca, ulterior, pe partea stanga.
 4. Opriti-va doar la peretii bazinului. Lasati spatiu celor care se intorc si continua. Intoarcerile sunt facute in centrul peretelui bazinului.
 5. Personalul clubului ar putea sa va solicite mutarea intr-un culoar mult mai potrivit vitezei dvs. de inot. Va rugam sa va conformati spre binele tuturor.

LECTII DE INOT

 1. Personalul Clubului Aqua Life poate da lectii de inot in cadrul domeniului nostru. Orice fel de activitate destinata propriului uz nu este permisa.
 2. Pentru a conferi un mediu cat mai placut si educational copiilor dumneavoastra, va sugeram sa nu stati la marginea bazinului urmarindu-va copilul, numai in cazul in care un instructor v-a rugat. Acest lucru s-a dovedit ca fiind o distragere pentru copil din cauza nivelului de atentie scazut al acestora.
 3. Taxa de program acopera doar costurile din cadrul faciliatii si a lectiilor. Cei care isi doresc sa-si petreaca timpul la bazin dupa incheierea sesiunii de inot sunt rugati sa prezinte un abonament sau sa cumpere un permis de o zi.

CUM SA AI UN INOT CAT MAI SANATOS SI PLACUT

Pentru motive sanitare, scutecele nu sunt permise in piscina. Copiii care nu au fost invatati la olita trebuie sa poarte un scutesc adecvat/potrivit, acoperit de pantaloni/slip. Este sugerat sa se poarte un costum de baie peste acei pantaloni. A fost luata decizia ca atunci cand se intampla accidente ce tin de natura fecala, piscina sa se inchida pe o scurta perioada de timp. Prevenirea de boli este mai scazuta in acest fel. Asadar, toti inotatorii sunt rugati sa respecte aceste reguli:

 1. Inainte sa intrati in piscina este bine sa mergeti la baie. Luati pauze din cand in cand pentru a va schimba scutecele.
 2. Ar trebui sa folositi pauzele in scopul folosirii toaletei.
 3. Faceti dus inainte sa intrati in piscina si dupa ce ati folosit toaleta. Nu uitati sa va curatati peste tot.
 4. Incercati sa nu inghititi apa din piscina.

VESTIARELE

 1. Copiii cu varsta de 6+ sunt rugati sa se schimbe In vestiarele destinate sexului acestora sau cel mixt.
 2. Nu aduceti lucruri de valore cu dumneavstra. Clubul nu poate fi responsabil de lucrurile personale ale clientilor. Dupa regulile stabilite de acesta, lucrurile gasite vor fi aruncate dupa o saptamana dupa gasirea acestora. Acestea nu vor fi verificate de personalul piscinei sau de receptionera.
 3. Nu este permisa mancarea in spatiul vestiarelor.
 4. Orice echipament de filmat sau de realizat poze este interzis in cadrul vestiarelor, bailor si salilor de schimb.
 5. Utilizarea bailor si vestiarelor se face dupa sexul biologic, nu cel adoptat/preferat de catre persoana.
 6. Vestiarele sunt folosite doar pentru schimbarea vestimentatiei. Nu sunt permise activitati personale de lucru (ex: spalarea hainelor etc).

PROGRAMUL  DE INOT

Programul urmareste sa-i identifice pe toti cei care nu stiu sa inoate si  sa-i ajute.

 1. Toti cei care nu stiu sa inoate trebuie sa se inregistreze ca membru la intrarea in facilitate. La intrare, un membru din personalul nostru va va ajuta sa va stabiliti nivelul de experienta la inot.
 2. Cei care isi supervizeaza copiii trebuie sa fie atenti constant si sa-i tina pe cei care nu stiu sa inoate aproape.

SALVATI O VIATA: VESTA DE SALVARE PLUTESTE, NU SI CEI CARE NU STIU SA INOATE

Scopul examenului de inot este pentru a identifica nivelul si comfortul unei persoane in apa.

 • Inotati 25 m non stop in stil liber
 1. Corpul trebuie sa fie orizontal.
 2. Genunchii nu trebuie Indoiti.
 3. Fata in apa; Gurile de aer se fac dintr-o parte in alta.
 4. Extinderea mainilor sa fie mare.