Daca vrei sa incerci altceva decat clasicul fitness sau aerobic, noi iti propunem AQUA GYM.

Aqua Gym inseamna aerobic in apa sau aquafit. Tehnicile aqua­ gym combina diferite exercitii folosite in aerobicul la sol, la care se adauga unele metode spe­cifice.

Aqua Gym este un sport complex, care lucreaza absolut toate gru­pele musculare, fiind potrivit deopotriva bar­batilor si femeilor, indiferent de varsta, inclusiv fe­meilor insarcinate pana in luna a opta.

Pentru a practica aqua gym nu este necesar sa stim sa ino­tam, deoarece nivelul apei in care se prac­ti­ca exercitiile nu depaseste nivelul gatului.

Exer­citiile de aerobic in apa sunt mult mai usor de efec­tuat, articulatiile si tendoanele fiind complet protejate.

De ce sa alegem AQUA GYM si nu alt sport ?

Spre deosebire de sporturile pe care le practicam la sala, Aqua Gym este o metoda de antrenament fara impact violent asupra organismului. Nu afecteaza articulatiile si tendoanele, pune in functiune toti muschii corpului si relaxeaza atat corpul, cat si mintea.

Stim cu totii ca antrenamen­tul fitness reprezinta o „tensiune“ aplicata cor­pului si ca trebuie sa acordam o atentie deosebita evitarii supraantrenamentului.

In cazul AQUA GYM, supraantrenamentul nu se produce, deoarece corpul nostru se simte mult mai usor in apa, iar obstacolele sunt inexistente.

Practic, lu­cram fiecare muschi din corp fara sa simtim  ten­siunea in corp si fara sa riscam sa ne accidentam.

Beneficiile AQUA GYM

Aqua Gym este o activitate sportiva ce tonifica musculatura, antrenand toate grupele de muschi si stimuland toti cei patru factori esentiali pentru o conditie fizica buna: puterea, mobilitatea, coordonarea si rezistenta.

Este important sa mentionam ca Aqua Gym nu provoaca febra musculara si are un efect benefic asupra circulatiei sanguine.

Apa maseaza pielea si permite oxigenarea tesuturilor, prevenind aparitia varicelor, a hipertensiunii arteriale, reumatismului si osteoporozei, combatand in acelasi timp senzatia de „picioare grele“si retentia de lichide.

Aqua Gym are beneficii si la nivel mental! Elimina stresul si tensiunea acumulate la birou, are impact pozitiv la nivel emotional si social, dezvoltand stabilitatea emotionala si imbunatatind relatiile sociale.

Aqua gym este un sport distractiv, care ne permite sa putem lega prietenii cu ajutorul exercitiilor in pereche sau grup.

Cui ii este destinat AQUA GYM ?

Aqua Gym nu are restrictii legate de varsta sau sex, putand fi efectuat de oricine iubeste apa si doreste sa isi imbunatateasca tonusul ori sa scape de cateva kilograme in plus.

Fie ca vorbim de copii, adolescenti, tineri sau persoane in varsta, cu totii pot participa la clasele de aqua gym, instructorii nostrii avand competentele necesare sa ofere exercitii potrivite pentru fiecare categorie de varsta.

Aqua Gym este destinat persoanelor care vor sa evite socurile din clasele de fitness, care vor sa-si mentina starea generala de sanatate ori care au probleme cu articulatiile si nu pot practica alte sporturi.

Cei care au suferit un accident si au nevoie de recuperare medicala, pot alege Aqua Gym. De asemenea, Aqua Gym poate reprezenta primul pas pentru cei care au frica de apa sau isi propun sa invete sa inoate.

Exercitiile in apa sunt sigure si permit o dezvoltare foarte buna a echilibrului si mobilitatii.

Contraindicatii AQUA GYM

Aqua gym sau gimnastica acvatica nu este indicata celor care sufera de boli de inima, diabet, epilepsie sau insuficienta respiratorie.

Ca si in cazul oricarui sport, persoanele care sufera de aceste afectiuni, trebuie sa consulte un medic inainte de a demara orice activitate sportiva si se impune un program special, realizat sub atenta indrumare a instructorului, astfel incat exercitiile sa fie executate corect si la intensitatea potrivita.

Unde se tin cursurile AQUA GYM ?

Antrenamentul la orele de AQUA GYM se desfasoara in bazinul semiolimpic care are adancimea de 1,5m, unde apa este fara adaos de clor. Apa din bazin este continuu monitorizata de catre un sistem digital de tratare a apei. 

Ce echipament trebuie sa aveti ?

– Costum de inot
– Casca de inot
– Ochelari de inot
– Prosop
– Papuci

Cat costa cursurile ?

Pentru a consulta tarifele cursurilor de inot pentru copii puteti accesa sectiunea „TARIFE” din meniu sau intrati „AICI”

Care este programul cursurilor ?

Programul antrenamentelor AQUA GYM il puteti gasi „AICI”

Cum va programati ?

Pentru a va inscrie la Aqua Gym folositi pagina de contact, apelati unul din numerele de telefon afisate sau completati formularul pentru a va rezerva locul.

__________________________

CONTACT

Mobil: 0766.661.227
Email: contact@aqualifeclub.ro
Adresa: Sos. Berceni, nr. 8, sector 4

__________________________