If you are struggling with academic writing and are looking for someone to write your essay for you out, the initial step is to understand the subject matter. For you to make sure that the essay is of high quality there are some tips to take into consideration when you hire an essayist. essay writer help It is important to choose an essayist who is familiar with the topic as well as has examples that you can see to assess the caliber of work. Be sure to keep in touch with the writer throughout the writing process.
Lampile UV-C si rolul lor in sanatatea oamenilor
În fiecare an, milioane de oameni se îmbolnăvesc din cauza germenilor (cand spunem germeni ne referim in general la agenti patogeni de tip: bacterii, virusuri, spori, etc) prezenți în spațiile comune, precum restaurante, spitale, bănci, magazine, hale etc. În timp ce măsurile de igienă primare, precum spălarea mâinilor, sunt o parte esențială a apărării noastre împotriva îmbolnăvirii, ele nu sunt suficiente pentru a neutraliza miliardele de germeni. Mulți germeni pot supraviețui pe suprafețe săptămâni întregi. Timp de multi ani, produsele anti bacteriene chimice au predominat in apărarea oamenilor ca un mod suplimentar de protectie.
Pentru multe dintre aceste produse nu s-a dovedit siguranța în utilizare și nici eficacitatea lor comparativ cu varianta simplă de apă și săpun. Unele teste chiar au sugerat că substanțele chimice conținute în aceste produse contribuie efectiv la sporirea rezistenței la antibiotic a bacteriilor. Alte substanțe chimice care pot ajuta la dezinfectarea suprafețelor adesea nu sunt utilizate în mod corect, limitând astfel eficacitatea lor.
Germenii cu transmitere aeriană, care pun în pericol personalul angajat în cadrul instituției dumneavoastră, pot genera uşor îmbolnăviri în masă şi epidemii greu de controlat, ce afectează personalul angajat, activitatea economică şi implicit performanţa instituției. Cum prevenim şi cum ne asigurăm că angajaţiinoștri sunt protejaţi de aceste boli?
Vorbim astfel despre igiena individuală pe care fiecare persoană o aplică distinct în funcție de nivelul de educație și responsabilitate dar și de asigurarea unei igiene adecvate la nivelul instituției. O instituție responsabilă asigură condiţii adecvate pentru o igiena corectă a personalului, precum duşuri, toalete, lavoare, vestiare, produse de protocol şi igienă, acțiuni constante de igienizare etc. Cu toate acestea, infrastructura și acțiunile de igienizare asigurate în cadrul unei instituții nu se pot controla de cele mai multe ori decât parțial mai ales la germenii care se răspândesc pe cale aeriană.
In această situaţie critică intervin și lămpile UVC, care au un rol extrem de important în protejarea sănătății oamenilor şi eliminarea germenilor patogeni dăunători organismului uman.
Au trecut peste 140 de ani de când Downes & Blunt au descoperit efectele antibacteriene ale luminii solare. Ei au stabilit că lungimile de undă mai scurte ale spectrului solar au fost mai eficiente în neutralizarea germenilor. La momentul actual se știe deja că există efecte germicide ale luminii UV-C, UV-B, UV-A și albastru violet. Radiația UV a fost studiată de peste 100 de ani, iar oamenii de știință au publicat o multitudine de studii privind eficacitatea acesteia împotriva unei varietăți de agenți patogeni.
Ce se întâmplă cu agenții patogeni în timpul iradierii cu radiaţia UV? Microorganismele ce plutesc liber în aerul din cameră sunt iradiate cu radiaţia UV şi astfel se obţine o reducere considerabilă sau chiar eliminarea în totalitate a acestora dintr-o încăpere (vestiare, săli de fumat, săli de sedinţe, săli de mese, birouri administrative, hale de producţie etc. ). De exemplu, la dispozitivele de dezimfectat aer, acesta este, practic, forţat să treacă prin regiunea iradiată datorită circulaţiei fortate folosind un ventilator, fiind redus pericolul infecţiilor datorate germenilor care se transmit aerian, prevenindu-se astfel și transmiterea bolilor de la om la om.
Agenții patogeni se răspândesc prin mai multe moduri: pot fi prezenți în aerul pe care îl respirăm, în alimentele pe care le ingeram, prin contact cu obiecte ce nu au fost dezinfectate, prin contact direct cu persoane ce pot transmite anumite afecțiuni (de exemplu virusul care provoacă gripa sezoniera), prin părul animalelor, prin contact sexual sau folosirea aceluiași ac de seringă (virusul HIV); apa, de asemenea, poate fi gazda anumitor agenții patogeni.
Acizii nucleici (ADN & ARN) reprezintă materialul genetic care compune toate organismele vii, controlându-le creșterea, dezvoltarea, funcționarea și reproducerea. Lumina UV produce energie electromagnetică care distruge capacitatea microorganismelor de a se reproduce și provoacă reacții foto-chimice în acizii nucleici. Energia UV declanșează formarea de dimeri specifici timinei sau citozinei în ADN și dimeri ai uracilului în ARN, ceea ce determină inactivarea agenților patogeni prin mutații și/sau moarte celulară, precum și eșecul reproducerii.
Pe scurt, pentru a neutraliza microorganismele din aer, radiaţia UV-C produsă de lămpi penetrează membrana celulelor, străbate conţinutul celulei şi distruge ADN-ul celular, determinând leziuni ce împiedică activitatea germenilor şi capacitatea acestora de a se reproduce, nemaifiind o ameninţare pentru organismul uman.
Razele UV-C afectează materialul biologic, fără a produce reacţii chimice, ci doar prin intermediul energiei de putere mare livrate celulelor. Microorganismele inactive nu sunt îndepărtate din mediul în care se găsesc, însă ele nu mai sunt dăunătoare. De asemenea, radiaţia UV-C nu modifică particulele sau substanţele chimice din mediu, fie ele organice sau anorganice. Efectul este dezinfectant, iar în doză mare, sterilizant.
Câteva dintre beneficiile utilizării lămpilor UV-C sunt:
1. Continuitate: dezinfecţie totală sau permanentă a mediului de lucru, chiar şi în prezenţa personalului uman (doar pentru produsele fără expunere directă);
2. Eficienţă ridicată: consum redus de energie şi putere de dezinfecţie mare într-un timp scurt. De exemplu cu un singur dispozitiv se dezinfecteaza o suprafata de 4-150 m² cu un consum intre 16 – 132W, in functie de model;
3. Economie: preţ competitiv, eliminarea utilizării antisepticelor scumpe, a muncii şi a timpului suplimentar necesar realizării dezinfecţiei;
4. Durata îndelungată de activitate: garanţie celor 9000 ore de funcţionare lămpile germicide UV-C functioneaza timp indelungat la parametri ideali pentru dezinfecție, tubul germicid functionind in parametri nominali;
5. Flexibilitate: întreţinere facilă, funcţionare continuă pe bază de programator, posibilitatea utilizării fără control uman. Dezinfecția devine efectivă și funcționează continuu din momentul in care lampa cu ultraviolete este conectata la sursa de curent. Intreținerea lampii este facila fiind suficient ca tubul sa fie sters periodic (la 2-3 saptamani) cu o cârpă moale pentru a se curața praful care se depune. Există posibilitatea utilizării fără control uman: programul de funcționare al lămpilor se poate stabili prin intermediul unui programator de pornire-oprire (zilnic – electromagnetic sau săptămânal – digital). Acestea pot funcționa și noaptea cand activitatea lor trece complet neobservată;
6. Prietenoase cu mediul – nu exista produși secundari, fizici sau chimici;
7. Inofensive pentru oameni;
8. Fără substanțe chimice- nu exista reziduuri sau alte dezavantaje pe care le au metodele chimice: suprafețele rămân uscate, curate si ferite de riscul coroziunii produs de umezeală; UV-C asigură dezinfectarea fără reziduuri, deci nu există nici o preocupare pentru reziduurile periculoase care trebuie șterse sau neutralizate după producerea dezinfectării. Procesul este ecologic deoarece nu există substanțe chimice periculoase sau toxice care necesită depozitare sau manipulare specializată. Deoarece nu se adaugă substanțe chimice în aer / apă, nu există produse secundare.. Becurile UV-C nu necesită manipulare sau eliminare specială, făcând sistemul o alternativă verde la dezinfectanții chimici.
9. Omoară rapid – începând cu câteva secunde;
10. Celulele microbiene nu pot dezvolta rezistență la această tehnologie;
11. Spectru larg: orice particula infectanta care contine acizi nucleici (ADN sau ARN) va fi distrusă de acțiunea UVC, daca este supusa unei anumite doze. Practic ORICE MICROORGANISM BACTERIAN, VIRAL SAU FUNGIC va fi distrus de ultravioletele tip C;
12. Rezistență ridicată: Produsele sunt realizate din inox alimentar AISI304, rezistent la coroziune și degradare sub radiatia UVC sau din oțel galvanizat si vopsit electrostatic;
13. Instalare usoara – posibilitate de montare: pe peretele lateral (asigurând emisia radiației UV-C pe o raza de 1600), tavan, cu picior simplu sau telescopic, deplasare usoara cu ajutorul rotilor cu sau fara blocare, etc.; Nu este necesar să stabiliți modele de flux de aer cu UV-C așa cum s-ar face cu un sistem de ceață. De asemenea, nu este necesară izolarea încăperilor de sistemele de climatizare sau ușile sigilate. Acest lucru, împreună cu lipsa amestecului chimic, fac ca timpul de preparare să fie rapid instalat și să înceapă un ciclu de dezinfectare UV-C.
14. Sunt produse respectand Directiva Europeana, ISO European si Norma Internationala SUA.
Tehnologia de iradiere UV-C reprezintă o descoperire semnificativă în protecția germicidă a lumii și este protejată de un portofoliu extins de brevete din SUA și la nivel internațional. Produsele care folosesc tehnologia UVC emit o lumină puternică, cu spectru larg, incluzând germicide UV-C, UV-B, UV-A și albastru violet care optimizează eficiența lor de ucidere a germenilor.
UV-C (200-280 nm) este denumit în mod tradițional UV germicid cu capacitatea de a ucide bacterii, virusuri, mucegai, fungi și ciuperci.
UV-B (280-320 nm) au demonstrat, de asemenea, eficacitate împotriva anumitor bacterii.
Lumina UV-B și UV-A(320-400 nm) provoacă oxidarea proteinelor și lipidelor provocând moartea celulelor.
De asemenea, s-a demonstrat că lămpile UV cu bandă largă inhibă foto-reactivarea, procesul care poate duce la auto-repararea microbilor deteriorați. S-a dovedit că lumina albastră în lungimile de undă de 405 nm până la 470 nm poate realiza o suprimare bacteriană de până la 100% pe intervale adecvate. Lumina albastră provoacă o fotoexcitare a porfirinelor endogene care duce la generarea de specii reactive de oxigen, care sunt toxice pentru celulele bacteriene.
Combinând aceste lungimi de undă, tehnologia UV maximizează doza de lumină pentru uciderea germenilor.
UV-C s-a dovedit eficient împotriva unui spectru larg de microorganisme. Virusurile de asemenea conțin ARN sau ADN și sunt astfel sensibile la iradiere.Bacterile și ciupercile conțin ADN și sunt în mod similar vulnerabile la lumina UV-C. Sporii sunt, de asemenea, susceptibili la UV-C. Odată cu utilizarea îndelungată a UV-C pentru dezinfectare, există o multitudine de informații privind dozele necesare pentru inactivarea diferitelor microorganisme. Bacteriile sunt în general mai ușor de inactivat decât virusurile, ciupercile și sporii fiind și mai greu de inactivat cu UV.
Eficienţa de până la 99, 99% a dezinfecţiei cu lumină ultravioletă UV-C asupra mucegaiurilor, bacteriilor, virusurilor şi a altor agenţi patogeni prezenţi în spaţiile de producţie industrială şi office, este datorată principiului unic de acţiune, prin care ADNul microorganismelor este distrus definitiv, fără a mai exista posibilitatea multiplicării.
Provocarea dezinfecţiei spaţiilor din domeniul industrial sau office constă atât din combaterea şi eliminarea încărcăturii epidemiologice dezvoltate intern, cât şi din combaterea şi eliminarea încărcăturii epidemiologice provenite şi introduse zilnic din exterior, prin intermediul salariaţilor, colaboratorilor, mijloacelor de transport, materiilor prime, a materialelor introduse etc. Încărcătura epidemiologică internă este formată în special din culturi de mucegaiuri (inclusiv Aspergillus) şi culturi bacteriene specifice (Escherichia coli, Staphilococcus aureus, Listeria monocytogenes, Salmonella etc. ). Încărcătura epidemiologică dezvoltată şi introdusă din exterior este extrem de periculoasă, datorită dinamicii cu creştere exponenţială a deplasării oamenilor pe întreaga planetă şi, ca urmare, a circulaţiei unor tulpini exotice.
Astfel, folosind dispozitive cu emisie UV-C, bolile cu transmitere aeriană sunt prevenite şi chiar eliminate oferind un mediu de lucru sigur şi protejat. Compania ROLIX, producătoare şi distribuitoare de lămpi şi dispozitive bactericide, vă pune la dispoziţie mai multe tipuri de lămpi, consultanţă specializată privind modul optim de dezinfecţie şi servicii de proiectare adaptate dotărilor şi suprafeţelor de care dispune instituția dumneavoastră. Protejaţi cea mai importantă resursă din companie – angajatul!
airUVcleaner
Dispozitivele de dezinfectie cu aer obțin rezultate bune cu această formă de purificare, deoarece aerul are un coeficient de absorbție scăzut și, prin urmare, permite atacului UVC GERMICID asupra microorganisme prezente în timpul recirculării aerului din încăpere încarcat cu agenti patogeni. Aerul este antrenat in aparat de sistemului de circulatie (ventilator). În plus, alte trei condiții benefice sunt în general prezente:
1. Mișcarea aleatorie a particulelor ce oferă orientări moleculare favorabile pentru atac al radiatiei UVC,
2. Condiție de „circuit închis”,
3. A treia conditie este opotunitatea reciclării (chiar și în cel mai simplu sistem, circulație naturală, există o reducerea apreciabilă a numărului de organisme aeriene într-o cameră astfel pericolul infecțiilor aeriene este redus considerabil). In interiorul carcasei sunt amplasate lămpile de UV-C, a caror radiatie este concentrata printr-un sistem de reflexie ce formeaza o cavitate rezonanta, ceea ce duce la un randament maxim al dispozitivului. Timpul de circulatie al aerului este ales optim, tinanduse cont de energia necesara distrugerii fiecarui tip de microorganism si de energia debitata de generatoare. Acest sistem este complet inofensiv pentru om, fiind un sistem cu un randament maximizat. Cu toate acestea, trebuie amintit că aerul purificat nu este, în sine, agent de purificare.
Sistemul de ventilație naturală sau mecanică al camerei asigură trecerea aerului contaminat prin zona UV-C (zona superioară a camerei) și dezinfecția acestuia.
It can be difficult to find a reliable writing service. Plagiarized papers are not things you would want to send. That can ruin the academic reputation of your students and stop your from achieving greater levels of academic achievement. online essay editing services It is important to be original within the academic world, and plagiarizing could be a grave issue. However, there are ways to determine a trustworthy writer Some of these strategies include asking family members as well as classmates to recommend a service.
This is the perfect place to find a professional online essay writer. We have compiled a list of the top services to bottom to help you find the best essay writer on the internet for your needs. Once you’ve made your choice, contact the head of the business. You will be able to ask questions of the manager, and receive advice on terms of cooperation. essay writer for you The writer will also inform you when the deadline for your essay is and who will write them, the name of the individual who will write them, and the estimated amount. Then, the applicant is required to sign a contract with the person employed by the business and keep in contact with them over the agreed amount of time. Once the essay is completed, the client will transfer an amount to the company’s account after which they’ll deliver an essay’s file to the client.